Gellak Verwijderen

Hopelijk heb je genoten van je gellak manicure. In onderstaande video leggen we je uit hoe je gellak kan verwijderen.

Benodigdheden uit je Starterspakket

Voordat je begint met het verwijderen van je gellak heb je het volgende nodig uit je starterspakket:

  • - Remover pockets  of Remover, nail wipes en aluminiumfolie
  • - Nagelvijl
  • - Orange Woodsticks of Metalen Bokkenpoot 
  • - Manicure Placemat
  • - Optioneel: Cuticle Oil (gebruik dit niet als je meteen weer gellak wil aanbrengen, anders hecht je manicure minder goed, gebruik de Cuticle Oil dan pas na het lakken)
 

Voorbereiding 

Vijl de Topcoat van de nagel af. Gebruik hiervoor de grove korrelige kant van je vijl. Zo kan de Remover beter intrekken.

Stap 1: Remover aanbrengen 

Doordrenk een Nail Wipe met de Remover en leg deze op je nagel. Wikkel de vingertoppen strak in met de aluminiumfolie en laat dit 8 tot 10 minuten inweken. Gebruik je Remover Pockets? Dan heb je geen Remover en aluminiumfolie nodig. Open de verpakking en wikkel deze strak om je vingertoppen.


Stap 2: Inweken 

Verwijder de aluminiumfolie of Remover Pocket na ongeveer 10 minuten in een draaiende beweging. Begin eerst met 1 vinger om te zien of de gellak al goed los gaat. Is dit niet het geval? Laat de Remover dan nog iets langer inweken.


Stap 3: Orange Woodstick 

Zodra de gellak loslaat kun je deze makkelijk verwijderen met een Orange Woodstick of met een Metalen Bokkenpoot. Let op dat je niet te hard drukt en waardoor je nagels beschadigen.


Stap 4: Verzorging 

Je kan na het verwijderen van gellak meteen een nieuwe gellak manicure aanbrengen. Ga je dit nog niet doen? Dan kun je je nagelriemen verzorgen met de Cuticle Oil.


Verwijderen teveel gedoe?
 

Vind je het toch teveel gedoe om gellak te verwijderen? Gebruik dan de Peel Base basecoat onder je gewone basecoat. Dankzij de Peel Base kun je de gellak binnen een minuut van je nagels af pielen. Onze Peel Base set shop je hier.