26 March 24

De zon begint weer te schijnen: bescherm je gellak tegen de UV-straling!

De zonnestralen doorbreken de wolken en brengen ons niet alleen warmere dagen, maar ook enkele bijzondere uitdagingen op het gebied van gellak. Met deze blog willen we jouw kennis versterken over de impact van de zon op gellak, zodat jij jouw manicure en producten kunt beschermen tegen onverwachte effecten van zonlicht.

Voorkom "stukjes" in jouw gellak

Iets wat we niet moeten vergeten is dat de zon UV-straling geeft en gellak kan uitharden met deze UV-straling. Wanneer je jouw lak dus in een vensterbank bewaard of in direct zonlicht, zal de levensduur van de gellak verkleind worden. Ook wanneer je denkt lekker buiten, in de tuin of op het balkon, te lakken, kan dit problemen met zich meebrengen, zelfs wanneer je dit in de schaduw doet. Met als gevolg een lak die dikker lijkt geworden of zelfs stukjes bevat. De schade kan ook meevallen. Het zou kunnen dat alleen het kwastje hard geworden is. Zie dit als een waarschuwing dat je de gellak dus hebt blootgesteld aan UV-straling. Gelukkig verkopen we ook losse kwastjes zodat je jouw flesje gelnagellak kunt blijven gebruiken!

Hierop aansluitend is het belangrijk je jouw (open) flesje buiten het bereik van het licht van de LED-lamp houdt. Lak dus niet voor de lamp en zet het flesje ten alle tijden achter de lamp als deze aan staat.

Hoewel een snelle foto in de tuin prachtig kan zijn, kan direct zonlicht dus de textuur van je gellak veranderen, zelf met ons verduisterend flesje die zoveel mogelijk UV-licht buiten probeert te houden. Ons advies? Fotografeer jouw gellak producten binnen en buiten direct zonlicht voor het meest betrouwbare resultaat.

De Geheimzinnige Lamp

De premium lampen van Pink Gellac zijn uitgerust met een lichtgevoelige aan/uit-sensor. Wanneer jouw lamp dus niet werkt zoals je gewend bent, kan dit komen door zonlicht of fel kunstlicht dat op de sensor valt. Verplaats de lamp naar een minder fel verlichte plek en merk het verschil.

Verkleuringen: Groenig en Gelig

Je kent het vast wel, je zet decoratie in de vensterbank en na verloop van tijd is deze verkleurd of verbleekt. Zoiets kan ook voorkomen met gellak. Deze ongewenste veranderingen kunnen zoveel mogelijk tegen worden gegaan met het gebruik van onze Shine Top Coat, welke een UV-filter bevat. Let op: enkele kleuren zijn extra gevoelig voor zonlicht: 110 Mystic, 118 Lavender Purple, 345 Heavenly Pink, 347 Soft Jade en 348 Teal Blue.

Laat de zon jouw prachtige werk niet bederven. Met de juiste voorzorgsmaatregelen kun je blijven genieten van perfecte nagels, keer na keer.

Gellak Kwastjes 2 stuks
Gellak Kwastjes 2 stuks
€ 3,00
Shine Top Coat
Shine Top Coat
€ 16,00
Premium LED Lamp Roze
SPRING SALE
Premium LED Lamp Roze
€ 85,00
€ 49,00
Compacte LED Lamp Roze
Compacte LED Lamp Roze
€ 49,00