We kennen deze klassieker allemaal; de French Manicure met gellak!
De French Manicure is ontstaan in de jaren 70 en was een look die zijn populariteit vooral te danken heeft aan de Hollywood sterren van die tijd.

Tegenwoordig is deze look niet meer weg te denken en is hij al jaren enorm populair. Het is een classy, natuurlijke look die nooit uit de mode zal raken! Dus de hoogste tijd voor een blog; Hoe voorzie je jouw nagels van deze classy look? Lees dus gauw verder en ontdek hoe gemakkelijk  het is om zelf een french manicure te maken met gellak!

 

Pink Gellac gel nagellak French Manicure.

Wat heb je nodig voor een French Manicure met gellak?
# Pink Gellac Base & Shine
# Pink Gellac Color 101 Soft White & 121 French Pink
# Penseel & Dappendish
# Pink Gellac Nailcleaner
# Nailwipes
# Bokkenpootje of Orange Woodstick
# Nagelvijl
# White Block

Pink Gellac, French Manicure met Gellak, Gellak, Gellak Tips

French Manicure met Gellak

Voorbereiding & Base
Begin je manicure zoals altijd; nagels in model vijlen, nagelriemen terug duwen, opruwen en goed ontvetten met de Pink Nailcleaner. Eventueel na het ontvetten de Primer aanbrengen voor extra hechting. Vervolgens de Base aanbrengen en 30 Seconden uitharden onder de UV lamp (LED 15 seconden).

Basis kleur
Gebruik kleur Pink Gellac 121 French Pink als natuurlijke basis kleur. Breng deze aan zoals je gewend bent, in twee of drie dunne laagjes. Let op! Dit is een kleur die niet geheel dekkend hoort te zijn. Dat zorgt juist voor de rustige, natuurlijke look. Elk laagje laat je 120 seconden uitharden onder de UV lamp (60 seconden LED)

Witte top
Tot hier kennen we het allemaal wel, maar nu beginnen we met het witte randje voor de French Manicure. Dit is het gedeelte waar de meeste vrouwen tegenop zien, hier hoorde ik tot voor kort ook bij, maar het is eigenlijk heel makkelijk! Wat belangrijk is om te onthouden; het hoeft niet in een keer strak en “Practice makes perfect!”

Met de Pink Gellac 101 Soft White breng je op de top van de nagel een witte rand aan. Heb je een vaste hand, dan kun je dit direct horizontaal aanbrengen. Volg hierbij de ronding van je nagel. Vind je dit moeilijk? Breng het dan in korte stroken verticaal aan. Zorg er wel voor dat je dit zo dun mogelijk doet! Het lijntje hoeft nog niet strak te zijn, dit werken we namelijk hierna bij, met een penseel. Wacht dus ook nog even met het uitharden, tot je de volgende stap ook hebt uitgevoerd.

Penseel
De penseel met dappendish is het geheim van de French Manicure! Na dat je de Soft White hebt aangebracht zoals hierboven beschreven, ga je dit lijntje bijwerken en mooi strak maken. Dit doe je door eerst je penseel zacht te maken in een dappendish met cleaner. Vervolgens strijk je met het penseel lang het witte randje om hem mooi strak af te werken. Wanneer je tevreden bent, laat je hem ook 120 seconden uitharden onder de UV lamp (60 seconden LED

Afwerking
Hierna breng je de Pink Gellac Shine aan. Ik kies in dit geval voor de Shine, om een zo natuurlijke mogelijke look te creëren. Voor extra glans kun je ook kiezen voor de Ultra Shine. Wil je extra sparkle toevoegen? Kies dan voor de Ultra Shine Pearl. De Shine breng je in een dunne laag aan en laat je vervolgens ook 120 seconden uitharden onder de UV lamp (60 seconden LED). Nu verwijder je het plaklaagje met de cleaner om de manicure af te sluiten. Let op de Ultra Shine en Ultra Shine Pearl niet schoonveegt met de cleaner omdat dit een non sticky top coat is.

Psst: Bezoek voor een uitgebreide French Manicure met gellak uitleg de French Manicure cursus op de site!

Pink Gellac, French Manicure met Gellak, Gellak, Gellak Tips

Pink Gellac, French Mancicure Upgrade

French Manicure met korting!

Wil jij ook een klassieke French Manicure met gellak maken? Wij hebben de speciale Pink Gellac French Manicure Upgrade set in onze collectie. In deze set zitten naast de kleuren ook de gel penseel en dappendish zodat je zelf heel eenvoudig een mooie French Manicure kunt maken!

Pink Gellac, French Manicure met Gellak, Gellak, Gellak Tips

French Manicure 2.0 met gellak

French Manicure 2.0

Tegenwoordig mag je deze look ook upgraden! In plaats van de natuurlijke kleuren 101 Soft White en 121 French Pink, kan je elke gewenste andere kleurencombinatie kiezen voor een meer speelse look. Je zou ook een matte topcoat kunnen proberen, hiermee creëer je een meer fashionable french look.

Succes! Deel je het resultaat met ons op de Pink Gellac Facebookpagina?

GRTZ,

Lotte, Redactie Pink Gellac