10 oorzaken waarom jouw gel nagellak manicure chipt!

Wellicht heb je wel eens gehad dat je manicure is gaan chippen. Benieuwd naar waarom jouw gel nagellak chipt? Wij geven hieronder 10 redenen waarom dit gebeurt en geven direct tips om het te voorkomen!

 

#1 De gel nagellak te lang of te kort uitharden

Voordat je begint met het aanbrengen van de gel nagellak, lees de instructies in onze magazine en/of cursus goed door om na te gaan hoe lang de gel nagellak uitgehard moet worden onder jouw lamp. Wanneer je de gel nagellak te kort of te lang uithardt, dan hecht de laag erop niet goed. Hierdoor laat de gel nagellak in 1 keer los. De gel nagellak blijft plakken na het uitharden en hoef je dus niet langer uit te harden!

 

#2 Gebruik ander merk lamp 

Wij raden te allen tijde aan om de gel nagellak uit te harden met een UV of LED lamp van Pink Gellac! Benieuwd welke het beste bij jou past? Bekijk al onze lampen.

 

#3 Foute positie aanhouden in de lamp 

Dit is een fout die snel onderschat wordt. Menig gebruikers stoppen hun vingers helemaal in de lamp, terwijl daar geen licht schijnt. Het is belangrijk dat je je vingers plat en midden in de lamp houdt.

 

#4 Nagels onvoldoende voorbereiden

Het is belangrijk om de nagels goed voor te bereiden. Je nagels moeten minimaal een uur van tevoren niet in contact komen met water zodat ze droog genoeg zijn. Duw allereerst je nagelriemen terug en vijl je nagels in vorm. Met een polijstblok of een 180 grit vijl dien je de nagels goed op te ruwen. Ga zorgvuldig te werk en verwijder de natuurlijke glans van je nagels. Ontvet de nagels met Cleaner en breng daarna een laag Prep Booster aan.

#5 Het niet juist ontvetten van de nagels

Bij reden nummer 4 hadden wij het al uitgelegd maar het is toch een stap die wij graag willen benadrukken. Het ontvetten van de nagels moet juist gebeuren zodat de gel nagellak niet chipt. De correcte manier om je nagels te ontvetten is door een nailwipe te doordrenken met Cleaner.  Pak de wipe vast met je duim en wijsvinger en zorg ervoor dat je over heel je nagel heen gaat; ook langs de zijkanten en de nagelriemen!

#6 De gel nagellak niet op de volledige nagel aanbrengen

Het is belangrijk dat je de gel nagellak op de volledige nagel aanbrengt. Let er wel op dat je minimaal 1 mm vrijhoudt tussen de nagelriemen en de gel nagellak om lifting te voorkomen.

#7 Beschadigde nagels 

Wanneer het oppervlak van de natuurlijke nagel beschadigt is kan de gel nagellak minder goed hechten. Het is belangrijk om zwakke nagels goed te blijven verzorgen. Vooral bij dunne nagels kan de namelijk manicure sneller chippen. Is dit bij jou het geval? Dan kun je de Rubber Base het beste gebruiken. Of verzorg je nagels met de Nail Foundation of de Nail Recovery

#8 Te lange nagels 

Wanneer nagels te lang zijn, scheuren ze meestal. Rechthoekige nagels chippen sneller aan de hoekjes en het kan helpen door je nagels rond te vijlen. Hoe meer jij je nagels belast, hoe sneller de gel nagellak chipt.

#9 Je nagels als gereedschap gebruiken

Wanneer jij je nagels gebruikt als tools om dingen mee open te maken of voor huishoudelijke klussen gaat dit helaas ten koste van je mooie manicure. Probeer dit daarom te voorkomen en hier 'echt' gereedschap voor te gebruiken! ;) 

#10 Nagels niet sealen 

Door de nagels te sealen voorkom je de gellak chipt. Sealen betekent dat je ook de randen, de zijkanten en de onderkant van de nagels lakt. Zo voorkom je dat lucht en water onder je gellak komt. 

Welke tip ga jij meteen uitproberen? Wij hopen dat je nu nog langer kan genieten van jouw Pink Gellac manicure! 

 

Liefs,
Team Pink Gellac