10 redenen waarom jouw gellak snel loslaat

Laat jouw gellak binnen een week los? Dit mag niet gebeuren en daar kunnen vele redenen voor zijn. We vertellen je graag waarom het er zo snel afgaat en geven je tips & tricks om dit de volgende keer te voorkomen.

#1 DE GELLAK BLIJFT NIET GOED ZITTEN, OMDAT JE DE VERKEERDE OF EEN OUDE LAMP HEBT GEBRUIKT

We raden je aan om de gellak uit te harden met één van onze Pink Gellac LED-lampen! Het is per merk afhankelijk welke lamp bij de producten werkt. Lampen zijn niet universeel. Er bestaat niet zoiets als hoe hoger de wattage, hoe beter. Onze producten werken zelfs alleen onder lampen met een lage wattage (onder 25 Watt). Ter referentie: onze lampen zijn 7-12 Watt. Als je jouw Pink Gellac lakjes onder een lamp met een hoge wattage gebruikt, kan de gel niet polymeriseren, wat verschillende soorten problemen kan veroorzaken. Zie het als een oven die te hoog staat: de toplaag ‘verbrand’ en de binnenkant is nog steeds niet gaar. Houd hier rekening mee. Het gebruik van onze lamp met onze producten garandeert je dat alles werkt en geeft het beste resultaat. Een lamp ouder dan 5 jaar? Misschien wordt het dan tijd voor een nieuwe. Benieuwd welke lamp het beste bij jou past? Bekijk ons gehele assortiment!

#2 DE NAGELS NIET CORRECT VOORBEREIDEN

‘Preparation is key’ is een gezegde dat we graag vaker herhalen. Voor een goed resultaat kan je geen stap uit de handleiding overslaan. Vergeet de nagelplaat niet te polijsten met een Polishing Block of een nagelvijl met een 180 grit. Ontvet vervolgens de nagels met Cleaner. Gebruik geen acetonachtig product of een gewone nagellakremover om het stof weg te vegen. Aceton helpt bij het verwijderen van gellak, dus gebruik het alsjeblieft nergens ander voor. Normale nagellakremover, zelfs de versie zonder aceton, bevat vaak een vocht inbrengend ingrediënt of een soort olie wat niet werkt met gellak. Vergeet ook niet een primer te gebruiken voor de Base Coat. Dit neutraliseert de laatste oliën op de nagel en zorgt ervoor dat de gellak langer blijft zitten. De Prep Booster droogt heel snel aan de lucht, dus je hoeft het product niet uit haast over te slaan. Wij adviseren om direct contact met (warm) water minimaal een uur voor en na het aanbrengen te vermijden. Breng vóór het aanbrengen ook geen crèmes of oliën aan op je handen of nagels. Zelf als je jouw nagels ontvet, vergeet je gemakkelijk een plekje, waardoor de gellak snel loslaat.

#3 ONJUISTE POSITIE IN DE LAMP

Het is een veelgemaakte fout om een verkeerde positie in te nemen met je hand in de lamp. Wat kenmerkt deze fout? Dit probleem is vaak terug te zien bij de duim. Op je linkerduim zie je het probleem rechtsonder en op je rechterhand linksonder. Dit is een voorbeeld van een teken van een verkeerde handpositie. Houd je vingers zo plat mogelijk en gecentreerd onder de lamp om ervoor te zorgen dat het licht de volledige nagel ‘raakt’. Gebruik je onze compact LED-lamp? Plaats maximaal 4 vinger tegelijk er hard de duim afzonderlijk uit. Weet je niet hoe ver je de lamp in moet? Wist je dat onze premium LED-lamp een uitsparing voor je middelvinger heeft? Je kunt zo niet fout gaan. Ook met deze lamp kun je de duim extra tijd geven om ervoor te zorgen dat deze volledig is uitgehard, of plaats je hand met extra intentie in de lamp.

#4 BESCHADIGDE OF ZACHTERE NAGELS

Als jouw nagels beschadigd zijn, zijn ze dunner en is de nagel flexibeler. Hierdoor kan de gellak moeilijker op de nagel blijven zitten. De lak kan niet goed hechten en het zal loskomen of afbrokkelen. Het is essentieel om een pauze te nemen van gellak. Gebruik de Nail Recovery om de nagelplaat te voeden en te herstellen. Breng elke dag één laag aan gedurende 3-4 dagen, verwijder deze vervolgens en begin opnieuw. Gebruik dit product een week lang voor een optimaal resultaat.

Heb je over het algemeen zachtere nagels? Dan raden we je aan onze Rubber Base te gebruiken. Deze Base Coat geeft stevigheid aan de nagels als deze is uitgehard.

#5 JE NAGELS GEBRUIKEN ALS GEREEDSCHAP

Hoe verleidelijk het ook is, gebruik je nagels niet als een Stanley mes. Probeer te voorkomen dat je jouw nagels als gereedschap gebruikt, omdat dit de manicure kan beïnvloeden. Pak in plaats daarvan gewoon even die schaar. ‘Work smart, not hard, baby’, en gebruik een echt hulpmiddel voor de klus.

#6 JE NAGELS NIET VERZEGELEN OF DIRECT ERNA VIJLEN

Het wordt vaak vergeten of het is een beetje lastig om te doen als jouw nagels kort zijn, maar het is belangrijk om je gellak te ‘sealen’ met een Top Coat. Zorg ervoor dat je het over de volledige nagel aanbrengt om te voorkomen dat deze omhoog komt of afbladdert. Vergeet de randen, zijkant, onderkant en ook de tip niet. Wanneer jouw manicure aan de bovenkant van de nagel lift (alsof je er van boven in kan kijken), is dit een teken dat deze niet goed is ‘gesealt’. Bij kortere nagels is het moeilijker om de gellak te verzegelen. Trek de huid onder de nagel terug en breng vervolgens de Top Coat aan op de top van de nagel. Verwijder gemorste gel van de huid met een Woodstick of Cuticle Pusher. Vermijd het vijlen van de nagel na het aanbrengen, omdat hierdoor de Top Coat van die plek wordt verwijderd.

#7 JE HEBT NIET DE BASE COAT GEBRUIKT DIE HET BESTE VOOR JE WERKT

We hebben niet voor niets verschillende Base Coats. Hoewel elke Base Coat geschikt is voor meer dan één nageltype, heb je wellicht een betere ervaring met het gebruik van een andere Base Coat die wel aan je wensen voldoet. We hebben allemaal onze favorieten. Wil je weten welke basis bij jou past? Lees er meer over!

#8 DE GELLAK TE DIK AANBRENGEN

Het te dik aanbrengen van gellak kan verschillende problemen geven. Het kan gaan kreuken in de lamp, maar het kan ook sneller loslaten. Een dikke laag gel polymeriseert mogelijk niet door en door. Wanneer eer nog ongeharde gel onder de uitgeharde laag zit, kan de gellak niet goed aan de nagel hechten. Zie het als een glibberig laagje onder jouw manicure. Wij raden je aan om twee dunne lagen aan te brengen in plaats van één dikke laag. Hetzelfde geldt voor: breng liever drie dunnere lagen aan dan twee dikkere lagen. Het helpt niet om de kleur langer in de lamp uit te harden.

#9 VERSCHILLENDE MERKEN SAMEN COMBINEREN

Wanneer je een ander merk met Pink Gellac gebruikt, kunnen wij geen optimaal resultaat garanderen. De formules werken mogelijk niet samen of de andere gellak heeft een andere wattage nodig om te polymeriseren. Al onze producten zijn op elkaar afgestemd. Alles wat we beloven, is mogelijk als je de producten op de juiste manier gebruikt.

#10 NAGELBIJTEN EN PULKEN

We zijn hier niet om je te veroordelen, maar nagelbijten en pulken zorgt ervoor dat jouw manicure minder lang meegaat. Laten we dit voorkomen. Wees bewust van jezelf wanneer je dit doet en probeer dit te vermijden. Het is een gewoonte die kan worden doorbroken met de tijd. Alleen al het aanbrengen en dragen van gellak kan je helpen. Wil je wat extra stevigheid? Probeer onze Rubber Base!